Home

Welkom op de website van Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners. Het bestuur heeft dit jaar twee evenementen op de kalender staan en niet de minste ook. Het begint met een weekend vol fietsen van toen.

Hoge Bi weekend – zaterdag 11 mei en zondag 12 mei

Open Dutch Championships Penny Farthing
Open Dutch Championships Penny Farthing

Op zaterdag zal er een toertocht voor Hoge Bi’s zijn van Zaltbommel naar Rome en Bern terug Zaltbommel. Ja, u leest het goed van Rome naar Bern en dat op een middag. Dat is allemaal mogelijk in de Bommelerwaard. De lengte van deze tocht zal ongeveer 47 km zijn.

Op zondag 12 mei zal het Open Nederlands Kampioenschap 2019 voor Hoge Bi’s verreden worden. Het parcours zal deels door de oude vestigingsstad gaan en via de prachtige singels met zicht op de stadswallen terug naar het centrum. Deelnemers uit meerdere Europese landen hebben al belangstelling getoond om voor de rood-wit-blauwe truien te strijden.

20ste recreatieve 1/8 triatlon – zaterdag 31 augustus

Winnares Paul Meijering 19de recreatieve 1/8 triatlon 2018
Winnares Paul Meijering 19de recreatieve 1/8 triatlon 2018

Dit jaar staat er een jubileumeditie van de recreatieve 1/8 triatlon op de agenda. In april 2019 zal de reconstructie van de Tijningenplas afgerond worden en zal de startlocatie ook verbeterd zijn vergeleken met de voorbije jaren.

Zoals in voorgaande jaren is het parc fermé aan de Wielkamp bij s.g. Toermalijn. De start is om 14:00 uur en gaat over 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. De finish is aan de Waalkade ter hoogte van de Waterpoort. Inschrijven kan vanaf 1 juni 2019.

Verkeersregelaars

Onze stichting beschikt over een groep van 25 vrijwilligers die bij diverse evenementen als verkeersregelaar kunnen worden ingezet. Deze groep is nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die, na een korte opleiding, ook ingezet willen worden bij evenementen zoals de 20ste recreatieve 1/8 triatlon, maar ook bij anderen evenementen waar wij voor gevraagd worden. Wilt u meer informatie hier omtrent neem dan contact op met het secretariaat.

Voor andere organisatoren

Mocht u een evenement hebben waar verkeersregelaars nodig zijn (zie uw evenementenvergunning) dan kunnen wij u wellicht helpen. Wij overleggen graag met u op welke plaatsen er verkeersregelaars nodig zijn en wat voor kosten er aan verbonden zijn.

Voor vragen, inlichtingen en tips kunt u reageren via het contactformulier.